Рейтинг теми:
  • Голосів: 0 - Середня оцінка: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
КАПОНАТА
#1
Назву часто зводять до слова КАПОНЕ, яким в деяких частинах Сицилії називають золоту макрель. Прихильники цієї версії припускають, що спочатку капоната являла собою блюдо з риби в кисло-солодкому соусі, але згодом макрель була замінена на більш економічні баклажани. За іншою версією, слово сходить до латинського caupona - трактир.
------
Моя версія назви від АЛЬ КАПОНЕ,
Альфонс Ґабріель «Аль» Капоне — (англ. Alphonse Gabriel «Al» Capone; 17 січня 1899 — 25 січня 1947)
Пов’язане зображення

------------------------------------------------------------
Овочеве РАГУ. СОУС по-ОДЕСЬКИ,

В кожній Одеській сім"ї ЦЕ готують. Класна СТРАВА(не отрава).
Очевидно стала популярною у ЛЬВОВІ також. Можливо і в КРАКОВІ,
============
Капоната по сицилійськи

Kaponata-po-sitsiliyski-m

Капоната – це страва, родом із Сицилії. Ця страва являє собою тушковані баклажани.

Капоната може служити вегетаріанським стравою. Проте найчастіше вона використовується як гарнір, особливо до риби.

Для приготування такої страви, як правило, використовується оцет. Існують різні рецепти капонати. Хтось додає в це блюдо менше оцту, а хтось більше. Також можна замінити звичайний столовий оцет на червоний або білий винний оцет.

Традиційний рецепт капонати говорить нам про те, що овочі слід смажити. Однак якщо ви не любите надто жирну їжу, можете запекти баклажани в духовці.

Соління баклажанів перед приготуванням є дуже важливим фактором, оскільки це допомагає згорнути повітряні отвори, які знаходяться в баклажанах і роблять їх схожими на губку (саме тому при смаженні баклажанів поглинається велика кількість масла).

Капоната може включати в себе каперси, оливки і селеру. Ці інгредієнти допомагають підсилити аромат страви.

Насіння баклажанів можуть зробити ваше блюдо гіркою. Тому слід вибирати баклажани з меншою кількістю насіння. Як це зробити? Існує певний міф про те, що баклажани діляться на жіночі і чоловічі, і що чоловічі мають менше насіння. Припускають, що чоловічі баклажани мають більш округлу форму на кінці. Саме такі овочі і слід вибирати для приготування капонати.

Давайте розглянемо рецепт приготування капонати по-сицилійськи.
Інгредієнти для капонати

Близько 3 середніх баклажана
2 столові ложки морської солі
? чашки оливкової олії
1 велика цибулина
1 чашка подрібнених помідорів
? чашки зелених оливок
? склянки нарізаного селери
3 столові ложки каперсів
? склянки червоного винного оцту (або за смаком
2 столові ложки цукру (чи за смаком
Мелений чорний перець
Нарізаний свіжий базилік
2 яйця, зварених круто.

Як готується капонату по-сицилійськи?

рецепт капонати по-сицилійськи

Баклажани порізати кубиками, покладіть в друшляк. Посипте сіллю і ретельно перемішайте. Залиште баклажани приблизно на 1 годину. При цьому не варто їх промивати.

Розігрійте духовку до 220 градусів за Цельсієм.

Викладіть баклажани на деко. Можете попередньо застелити його фольгою. Полийте 2 столовими ложками оливкової олії. Випікайте протягом 25 хвилин.

У цей час у великій сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю ? склянки оливкової олії протягом 5 хвилин. Додайте подрібнені помідори і тушкуйте протягом 5 хвилин. Після цього додайте оливки, селера, каперси, оцет і цукор. Кип’ятіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.

В кінці додайте баклажани. Все ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

Капоната по-сицилійськи готова. Для того, щоб посилити її смак, присипте блюдо свіжим базиліком. Подавати капонату слід з яйцями, звареними круто, і зерновим хлібом. Крім цього можна використовувати дане блюдо як гарнір до риби або курки.

Капоната по-сицилійськи традиційно подається при кімнатній температурі. Готова страва може зберігатися в холодильнику кілька днів.
"All Safety Rules Are Written By Blood"
Відповісти


Перейти до форуму: