Рейтинг теми:
  • Голосів: 1 - Середня оцінка: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Питання про новий інтерфейс задавати тут
#21
(27-04-2012, 00:19 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 00:02 )jz99 писав(ла): [*]у стовпчику ”Останнє” не виводити у кожній клітині слово ”Останнє”, бо воно розпирає стовпчика по ширині

Я от сказала що приберу, а ні. Я подивилася що це - це лінк на останній пост. Це зручно і справді. Може це якось скоротити чи що?

А якщо підкласти лінка під рядок з датою/часом? Він нічим не навантажений, простий текст.
#22
(27-04-2012, 19:43 )jz99 писав(ла):
(27-04-2012, 00:19 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 00:02 )jz99 писав(ла): [*]у стовпчику ”Останнє” не виводити у кожній клітині слово ”Останнє”, бо воно розпирає стовпчика по ширині

Я от сказала що приберу, а ні. Я подивилася що це - це лінк на останній пост. Це зручно і справді. Може це якось скоротити чи що?

А якщо підкласти лінка під рядок з датою/часом? Він нічим не навантажений, простий текст.

А здогадаються що там? Я зараз зробила так що воно фактично місця не займає.
#23
(27-04-2012, 00:10 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 00:02 )jz99 писав(ла):
  • рейтинг позначати не зірочками, а чимось вужчим (штрихами, стрічками, колосками, ”оселедцями” тощо)

Я не проти, але дайте мені ті символи. Козюбрини то буде мелькати - точно кажу.
Пошукаю, а якщо не знайду, щось простеньке сам спробую зліпити.

(27-04-2012, 00:10 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 00:02 )jz99 писав(ла):
  • назви стовпчиків лічильників переробити так, щоб не вони визначали ширину відповідного стовпчика (наприклад, залишити тільки одну першу літеру, ”В” і ”П”, або у назви включити м’які переноси між складами)

Легко. тільки скажіть точно на що замінити, щоб було ясно що там. Я сама думала ввести скорочення, але не додумалася.
Якщо ніхто з мешканців форуму не проти, то перші літери. Можна взагалі об’єднати ці два стовпчики в один, числа через слеш, буде схоже на позначення у старих форумах і ще економніше. Тоді у назві стовпчика літери теж через слеш, ”В / П”, і взяти їх у тег <acronym title="...">...</acronym>, де в атрибуті title подати розшифровку: ”Відповідей / Переглядів”. Там під лічильником відповідей лінк на статистику імен, але він від цих усіх змін не страждає.

(27-04-2012, 00:10 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 00:02 )jz99 писав(ла): Стосовно зірочок — ну, не наш це символ, я б їх чимось замінив і під ніками. Наприклад, курячими яйцями Big Grin або ”козюбринами”…

Ну от там козюбрина може і бути доречною. Але мені треба ще розібратися де це і як це робиться.

(27-04-2012, 00:10 )pani писав(ла): А головне - на що замінити зірочки? Я бачила на інших сайтах просто кола підсвічені, але то якось по дурному виглядало.

Ну, якщо так подумати — йдеться всього лише про дотичність до форуму (форумів), більше нічого (зокрема, тривалість перебування). Можна підійти до цього іронічно і позначати статус, наприклад, кількістю з’їдених вареників, тобто — значками вареника. Козюбрина, як і тризуб чи якийсь інший серйозний (сакральний, почесний тощо) символ, тут був би все ж таки не зовсім доречним НМД. Може, ще хтось що-небудь запропонує? Пиво (щоб позначати статус кухлями) не всі п’ють, та й воно не є особливістю України. Сало є особливістю, але його складно зобразити у маленькому упізнаваному значку (ну, і м’ясне теж не всі українці їдять, ось як Вакарчук з ОЕ, тоді як Москалі залюбки ласують Tongue Big Grin). Можна ще позначати статус кількістю стоптаних черевиків. Або колесами від чумацьких возів.
Якщо з чимось погодитесь, то значка я пошукаю чи зроблю.
#24
(27-04-2012, 19:44 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 19:43 )jz99 писав(ла):
(27-04-2012, 00:19 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 00:02 )jz99 писав(ла): [*]у стовпчику ”Останнє” не виводити у кожній клітині слово ”Останнє”, бо воно розпирає стовпчика по ширині

Я от сказала що приберу, а ні. Я подивилася що це - це лінк на останній пост. Це зручно і справді. Може це якось скоротити чи що?

А якщо підкласти лінка під рядок з датою/часом? Він нічим не навантажений, простий текст.

А здогадаються що там? Я зараз зробила так що воно фактично місця не займає.

По ширині так, більше не займає, але тепер по висоті гарантовано три рядки, навіть коли короткій назві теми достатньо було б двох. До речі, а що, як у клітинці з темою/автором ім’я автора не виносити окремим рядком, а ставити просто у хвіст назви теми, так, як це відбувається з позначенням сторінок ”(Сторінки: 1 2)”, і, коли воно є, то після нього? Це у певних випадках даватиме економію в один рядок.
А стосовно того, чи здогадаються — там же буде видно, що це лінки. Ось ім’я дописувача ж видно у тій же клітинці, що то лінк.
#25
НМД зайве слово ”Голосів” у клітинці загальної кількості учасників опитування (на сторінці, що відкривається після того, як вибереш варіант). Це й так зрозуміло, що то за кількість. А якщо вже ставити позначення, то для цього формувати рядок з ”шапкою” таблиці. Але НМД немає в цьому потреби. Це дрібничка, звичайно, але таких усіляких дрібничок чимало, і коли їх хоча б частково поправити, то буде приємніше і охайніше, не заважатимуть Wink

А ще якось би виправити подяку, що формується як квитанція на надісланий допис. Там вона в однині ”Дякую”, доречніше було б у множині. А краще, може, взагалі обійтися без цього, достатньо просто підтвердження, що допис надіслано/отримано.
#26
Smile 
У заголовку допису немає достатнього (чи взагалі ніякого) інтервалу між назвою допису і позначенням номера допису, від чого слова назви можуть укластися просто впритул до останнього, варто б зробити якийсь інтервал, десь так хоча б 2em чи 3em у термінах CSS.

   

Ну, і, може, якось по-різному їх оформляти (інший колір, зняти жирність для слова ”Повідомлення”, спробувати виводити його курсивом).
#27
(27-04-2012, 22:44 )jz99 писав(ла): У заголовку допису немає достатнього (чи взагалі ніякого) інтервалу між назвою допису і позначенням номера допису, від чого слова назви можуть укластися просто впритул до останнього, варто б зробити якийсь інтервал, десь так хоча б 2em чи 3em у термінах CSS.

Я думаю там варто слово Повідомлення нафіг прибрати теж.

Подивіться як я зробила відп. і повід. на листингу форумів.

І про зірочки. Щоб ви не зробили на заміну - вони мають бути меншого розміру. Я так думаю.
#28
А як ви це бачите???? Який спосіб перегляду тем? Лінійно в установках профіля?

Бо я не можу те відтворити
#29
Вже зробила
#30
Smile 
(27-04-2012, 22:48 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 22:44 )jz99 писав(ла): У заголовку допису немає достатнього (чи взагалі ніякого) інтервалу між назвою допису і позначенням номера допису, від чого слова назви можуть укластися просто впритул до останнього, варто б зробити якийсь інтервал, десь так хоча б 2em чи 3em у термінах CSS.

Я думаю там варто слово Повідомлення нафіг прибрати теж.

А, справді, це ще краще Wink

(27-04-2012, 22:48 )pani писав(ла): Подивіться як я зробила відп. і повід. на листингу форумів.
Нормально. Можна було б ”Перегл.” замінити на трохи коротше ”Відкр.” (кількість відкриттів), це ж практично те саме, навіть останнє точніше, бо автоматика ж насправді фіксує саме це, а не факт дійсного перегляду людиною відкритого.
А тепер ще одне — числа, більші за тризначні, виводяться в американському стандарті, з роздільником груп комою, напр., ”1,380”. Думаю, нам взагалі той роздільник груп не дуже потрібен, навіть наш (символ пропуск). Але якщо без нього не можна, тоді бажано поставити наш. Бо інакше це ж дробне число.

(27-04-2012, 22:48 )pani писав(ла): І про зірочки. Щоб ви не зробили на заміну - вони мають бути меншого розміру. Я так думаю.
Меншого, чому? Вони ж виводяться під ніком, там місця достатньо. Деякі ніки значно довші, ніж ланцюжок тих брязкалець.
Але ж спершу треба визначитися, чим саме замінити.
Якщо пару днів не буде ні від кого ще якихось думок і пропозицій, то знайду/зроблю значки для всіх отих варіантів, що я поки що сам надумав.
#31
(27-04-2012, 22:52 )pani писав(ла): А як ви це бачите???? Який спосіб перегляду тем? Лінійно в установках профіля?

Бо я не можу те відтворити

Тема з писком Big Grin

Режим монітора 1024x768, бровзер Firefox 3.6.28 (в інших можуть же ж бути якісь боковини, панелі тощо, у мене без них, сторінка на всю ширину екрана), масштаб шрифтів 100% (без збільшення/зменшення).
#32
(27-04-2012, 23:07 )jz99 писав(ла):
(27-04-2012, 22:48 )pani писав(ла):
(27-04-2012, 22:44 )jz99 писав(ла): У заголовку допису немає достатнього (чи взагалі ніякого) інтервалу між назвою допису і позначенням номера допису, від чого слова назви можуть укластися просто впритул до останнього, варто б зробити якийсь інтервал, десь так хоча б 2em чи 3em у термінах CSS.

Я думаю там варто слово Повідомлення нафіг прибрати теж.

А, справді, це ще краще Wink

(27-04-2012, 22:48 )pani писав(ла): Подивіться як я зробила відп. і повід. на листингу форумів.
Нормально. Можна було б ”Перегл.” замінити на трохи коротше ”Відкр.” (кількість відкриттів), це ж практично те саме, навіть останнє точніше, бо автоматика ж насправді фіксує саме це, а не факт дійсного перегляду людиною відкритого.
А тепер ще одне — числа, більші за тризначні, виводяться в американському стандарті, з роздільником груп комою, напр., ”1,380”. Думаю, нам взагалі той роздільник груп не дуже потрібен, навіть наш (символ пропуск). Але якщо без нього не можна, тоді бажано поставити наш. Бо інакше це ж дробне число.

(27-04-2012, 22:48 )pani писав(ла): І про зірочки. Щоб ви не зробили на заміну - вони мають бути меншого розміру. Я так думаю.
Меншого, чому? Вони ж виводяться під ніком, там місця достатньо. Деякі ніки значно довші, ніж ланцюжок тих брязкалець.
Але ж спершу треба визначитися, чим саме замінити.
Якщо пару днів не буде ні від кого ще якихось думок і пропозицій, то знайду/зроблю значки для всіх отих варіантів, що я поки що сам надумав.

Я не про ті зірочки, а про зірочки рейтингу кажу.

Про формат чисел зараз копатимуся де це. Може бути дуже нетривіально
#33
Thumbs Up 
#34
(27-04-2012, 23:12 )jz99 писав(ла): Режим монітора 1024x768, бровзер Firefox 3.6.28 (в інших можуть же ж бути якісь боковини, панелі тощо, у мене без них, сторінка на всю ширину екрана), масштаб шрифтів 100% (без збільшення/зменшення).

В мене Firefox 11.00 і от що я бачу. CSS-ом я цю різницю пояснити не можу. В мене просто нема того, що ви бачите. Те саме в усіх інших браусерах (IE не пробувала)



Долучення Міні-зображення
   
#35
Це в вас "класичний стиль" обраний. Я не певна, що я зможу це виправити, оскільки його лишили як "легасі" і долізти туди майже неможливо.
#36
… о, до назв дописів немає смайлика з підморгуванням, можна додати?

(27-04-2012, 23:23 )pani писав(ла): Це в вас "класичний стиль" обраний. Я не певна, що я зможу це виправити, оскільки його лишили як "легасі" і долізти туди майже неможливо.

Я вже в себе це зробив прикруткою Stylish до Firefox’а:
Цитата: td.trow1 td div[style],
td.trow2 td div[style] {
margin-left: 2em;
margin-bottom: 1em;
}

td.trow1 td div span.smalltext strong,
td.trow2 td div span.smalltext strong {
font-weight: normal;
}

На некласичний стиль не впливає (там просто немає такої комбінації тегів і атрибутів).
#37
(28-04-2012, 00:08 )jz99 писав(ла): … о, до назв дописів немає смайлика з підморгуванням, можна додати?

Можна.

Я знайшла де і зробила тут теж стилем
#38
Там можна сортувати, але є проблеми з абеткою.
Літера ”є” випадає — вона між цифрами і абетковим рядом АБВ… (теми, що починаються на ”Євро…”)
Здається, й літера ”і” також (тема ”Кіногерої…” стає перед ”Карпачова…”).
Мабуть, те ж саме і з ”ї” та ”ґ”.
Тобто, сортування для рос. мови, чужі для неї літери стають куди вийде.

У цьому стовпчику, як на мене, бракує третьої складової, що була на старих форумах — дати й часу появи теми. Чи не можна виводити її після імені автора (а заголовок стовпчика тоді назвати ”Тема / Автор / Початок”)?
#39
(01-05-2012, 18:13 )jz99 писав(ла): Там можна сортувати, але є проблеми з абеткою.
Літера ”є” випадає — вона між цифрами і абетковим рядом АБВ… (теми, що починаються на ”Євро…”)
Здається, й літера ”і” також (тема ”Кіногерої…” стає перед ”Карпачова…”).
Мабуть, те ж саме і з ”ї” та ”ґ”.
Тобто, сортування для рос. мови, чужі для неї літери стають куди вийде.

По мойому це баг кодування (aka charset utf-8), бо я і в інших програмах, зокрема ніби в дуже добре локалізованому Вордпресі, бачу те саме. Я так думаю (не дивлячися в код і пр.) що все залежить від позиції літери в кодовій таблиці, а всі вами перелічені йдуть не в порядку абетки.

Мабуть це можна полагодити, але дуже через жопу. Тобто кожен раз створюючи в пам'яті щось типу "таблиці перекодування".

Однак я погуглю і пораджуся про це.

(01-05-2012, 18:13 )jz99 писав(ла): У цьому стовпчику, як на мене, бракує третьої складової, що була на старих форумах — дати й часу появи теми. Чи не можна виводити її після імені автора (а заголовок стовпчика тоді назвати ”Тема / Автор / Початок”)?

Може і можна, а сенс? Як на мене останнє повідомлення точно інформативніше, ніж дата створення
#40
(01-05-2012, 18:37 )pani писав(ла):
(01-05-2012, 18:13 )jz99 писав(ла): Там можна сортувати, але є проблеми з абеткою.
Літера ”є” випадає — вона між цифрами і абетковим рядом АБВ… (теми, що починаються на ”Євро…”)
Здається, й літера ”і” також (тема ”Кіногерої…” стає перед ”Карпачова…”).
Мабуть, те ж саме і з ”ї” та ”ґ”.
Тобто, сортування для рос. мови, чужі для неї літери стають куди вийде.

По мойому це баг кодування (aka charset utf-8), бо я і в інших програмах, зокрема ніби в дуже добре локалізованому Вордпресі, бачу те саме. Я так думаю (не дивлячися в код і пр.) що все залежить від позиції літери в кодовій таблиці, а всі вами перелічені йдуть не в порядку абетки.

Ні, це не баг, але від позиції, вочевидь, дійсно залежить, бо великі ”Є”, ”І”, ”Ї” у таблиці Unicode справді розташовані саме перед АБВ (щоправда, малі, навпаки, після ”эюя”, але на форумі сортування, можливо, відбувається з приведенням до великих літер). Провини кодування в цьому ніякої немає. Для Юнікоду існують алгоритми порівняння/сортування (так звані collation), ось туди треба коп́ати.

Якщо у вас MySQL, то для української абетки, наскільки я зрозумів, треба utf8_unicode_ci, а стоїть, мабуть, базове упорядкування utf8_general_ci. Ось деякі корисні лінки:

UTF8 Ukrainian collation
Цитата:Unfortunately that's true, Ukranian letters are not sorted well in utf8_general_ci. However, there is no a need to add a separate collation for Ukranian. Please try utf8_unicode_ci. It sorts the Ukranian letters correctly.
У цій же гілці є підказки, як поміняти схему упорядкування (вона прив’язана до БД і окремих таблиць).

What are the diffrences between utf8_general_ci and utf8_unicode_ci?
Цитата:utf8_general_ci is a very simple — and on Unicode, very broken — collation, one that gives incorrect results on general Unicode text…

utf8_unicode_ci uses the standard Unicode Collation Algorithm

utf8_unicode_ci is generally more accurate for all scripts. For example, on Cyrillic block: utf8_unicode_ci is fine for all these languages: Russian, Bulgarian, Belarusian, Macedonian, Serbian, and Ukrainian. While utf8_general_ci is fine only for Russian and Bulgarian subset of Cyrillic. Extra letters used in Belarusian, Macedonian, Serbian, and Ukrainian are sorted not well…

The cost of utf8_unicode_ci is that it is a little bit slower than utf8_general_ci. But that’s the price you pay for correctness. Either you can have a fast answer that’s wrong, or a very slightly slower answer that’s right.

І наче вже й окремо для української мови є:
Cyrillic Character Sets
Цитата:The Cyrillic character sets and collations are for use with Belarusian, Bulgarian, Russian, Ukrainian, and Serbian (Cyrillic) languages.
  • cp1251 (Windows Cyrillic) collations:
    • cp1251_ukrainian_ci

(01-05-2012, 18:37 )pani писав(ла):
(01-05-2012, 18:13 )jz99 писав(ла): У цьому стовпчику, як на мене, бракує третьої складової, що була на старих форумах — дати й часу появи теми. Чи не можна виводити її після імені автора (а заголовок стовпчика тоді назвати ”Тема / Автор / Початок”)?

Може і можна, а сенс? Як на мене останнє повідомлення точно інформативніше, ніж дата створення

Ну, коли тем багато (як це зазвичай буває на ВФ), без дат не завжди й згадаєш, чи вже дивився раніше ту чи ту тему (якщо ні, то треба починати з першого повідомлення, якщо так, то з останнього). Та й додаткова можливість для сортування з’явилася б — за давністю/свіжістю (датою/часом появи) теми.


Перейти до форуму: