Рейтинг теми:
  • Голосів: 0 - Середня оцінка: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Як писалася Біблія?
(02-05-2013, 22:17 )Русин писав(ла):
(02-05-2013, 19:22 )Василь Васьківський писав(ла): Те, що равини вивчали орійську мудрість для того, щоб боротись проти римської імперії, є цікавою думкою.
Не зовсім так. Рабини ретельно збирали і продовжують збирати всю мудрість усіх народів, яка тільки траплялася їм на очі, і використовували на користь власного народу. За що їм в дійсності честь і хвала, бо саме так і має діяти справжня національна еліта. У випадку ж із християнством, як я вже відзначав, вони лише скористалися своїми знаннями, щоб підлаштувати потрібну їм релігію під певні світоглядні основи, інакше будь-які їх спроби нав'язати віру, що суперечить цим основам, були приречені на поразку.

(02-05-2013, 19:22 )Василь Васьківський писав(ла): Можу зробити свій власний внесок в цю теорію й сказати, що вони навмисне організували вбивство Ісуса, щоб потім створити у людей віру в його воскресіння і розповсюдити ту отруту, від якої помре Рим.
Ми вже говорили на цю тему, пане Василю - давай не плутати Ісуса як реальну історичну особу з відповідним біблейським персонажем. Юдейські рабини скористалися якимись реальними подіями і відповідним чином опрацювали та скорегували реальне вчення, впровадивши своїх керівників у перші християнські общини. Як не дивно, в цьому їм допомогла поразка повстання у 70 р., під час якого в пожежі згоріли всі документальні архіви Єрусалиму, що певним чином розв'язало рабинам руки і дозволило вигадувати будь-які байки, адже через відсутність документів спростувати їх було неможливо.

(02-05-2013, 19:22 )Василь Васьківський писав(ла): Але Ваша теорія є занадто логічною, щоб бути вірною. Саме тому я її не сприймаю.
Big Grin Залізний аргумент! Як я зазвичай кажу в таких випадках: 5 балів за тверезість!
Я завжди шаную в людях почуття гумору, але мені цікаво, чи ти сам дійшов цієї думки, чи пані Філолог підказала? Бо подібні репліки саме в її стилі Smile
Втім, не все так просто, як насправді Smile Адже прихід Ісуса було "запрограмовано" Богом-творцем, і сталося те, що й мало статися.

Ну, якщо все було запрограмовано... Постфактум все можна пояснити, навіть не треба значних інтелектуальних зусиль. Я висловлюю лише свої власні думки і не здатен запам’ятати чужі.
Відповісти
(02-05-2013, 22:48 )Василь Васьківський писав(ла): Ну, якщо все було запрограмовано...
А ти спершу дочитай "Таємниці пентаграми", тоді й поговоримо Smile

(02-05-2013, 22:48 )Василь Васьківський писав(ла): Постфактум все можна пояснити, навіть не треба значних інтелектуальних зусиль.
Не скажи. Аби ж люди навчилися робити правильні висновки хоча б постфактум, наше суспільство б зараз мало зовсім інший вигляд. Undecided
Відповісти
(02-05-2013, 23:27 )Русин писав(ла):
(02-05-2013, 22:48 )Василь Васьківський писав(ла): Ну, якщо все було запрограмовано...
А ти спершу дочитай "Таємниці пентаграми", тоді й поговоримо Smile

Я спочатку викладу свою версію, а потім дочитаю. На мою думку, все запрограмовано ще вірою в гріха. Хто вірить в первородний гріх, той буде вірити й в Христа. В такому сенсі, дійсно християнство вигадано рабинами. Але євангелія не рабини писали...

(02-05-2013, 23:27 )Русин писав(ла): [quote='Василь Васьківський' pid='47404' dateline='1367524138']Постфактум все можна пояснити, навіть не треба значних інтелектуальних зусиль.
Не скажи. Аби ж люди навчилися робити правильні висновки хоча б постфактум, наше суспільство б зараз мало зовсім інший вигляд. Undecided

Я не про висновки, а про пояснення. Постфактум завжди можна знайти пояснення і вказати на винних. Але під час самих подій не все так ясно.
Відповісти


Схожі теми
Тема: Автор Відповідей Переглядів: Ост. повідомлення
  Шо написано раніше-біблія чи Єангеліє? Slavkora 2 1025 12-06-2014, 21:53
Ост. повідомлення: stryjko_bojko

Перейти до форуму: